Social afstand er et privilegie.

Vores smykker bliver lavet i Indien af nogle vidunderlige og dygtige lokale guldsmede. De kommer primært fra 4 landsbyer og deres indkomst som guldsmede forsørger ofte en hel familie.

Vores produktion er fairtrade og bæredygtig, og de har gode arbejdsforhold, som er i overenstemmelse med Verdensmålene. Men det betyder ikke at de har samme privilegier som du og jeg har i Danmark.

Derfor gjorde den nedenstående artikel stort indtryk på os: 

"Et tweet fra læge i Indien, der fremhæver privilegiet for enhver, der faktisk kan praktisere social distancering for at stoppe spredningen af ​​coronavirus (Covid-19), har cirkuleret på sociale medier og online fora i denne weekend.

Dr. Jagadish J Hiremath, medicinsk chef ved ACE Health Care i Mumbai, tweetede sine tanker i sidste uge og sagde, at 'de fleste af måderne til at afværge coronavirus kun er tilgængelige for de velhavende'.

'Social afstand er et privilegium,' twitrede han. ‘Det betyder, at man bor i et hus stort nok til at udøve det. Håndvask er også et privilegium. Det betyder, at du har adgang til rindende vand. Håndrensere er et privilegium. Det betyder, at du har penge til at købe dem. ' Dr. Hiremath fortsatte med at forklare, at selvom mange ikke er tilfredse med at tilbringe så meget tid i deres hjem, skulle vi være taknemmelige for at have et hjem, vi kan gå ind i. 

'Lockdowns er et privilegium,' fortsatte han. ‘Det betyder, at du har råd til at være hjemme. De fleste af måderne til at afværge Corona er kun tilgængelige for de velhavende. I det væsentlige vil en sygdom, der blev spredt af de rige, da de fløj rundt i kloden, nu dræbe millioner af de fattige. 'Alle dem, der praktiserer social distancering og har fået pålagt sig et lockdown, må værdsætte, hvor privilegerede de er,' skrev Dr. Hiremath. ‘Vigtigere er det, at de, der kan gøre det, alligevel stadig bevæger sig rundt og inficerer andre, især de fattige, er kriminelle. De fattige har ikke råd til det, vær venlig at tage hensyn. '

Hans ord er siden blevet delt online, idet han startede en populær Reddit-tråd og blev sendt på Instagram af filmregissøren Nandita Das (med den sidste sætning ændret til 'Mange indere vil ikke være i stand til at gøre noget af dette.')

Det taler til et voksende problem i hele verden, hvor det ser ud til, at nogle af de fattigste i samfundet nu er ansvarlige for at holde samfundene fodret og plejet. De bliver bedt om at sætte sig selv i fare ved at fortsætte med at arbejde; de fleste har ikke råd til at stoppe, selvom de ville. 'Jeg har hørt det beskrevet som en' hvid krave karantæne ', som jeg synes er helt præcis,' læste det øverste svar på et Reddit-indlæg. ‘Alle kontoransatte kommer på arbejde hjemmefra og får leveret deres dagligvarer; men alle arbejdererne er nødt til at fortsætte med at arbejde og sætte sig selv og deres familier i fare, så samfundet ikke fuldstændig stopper.' "

GEORGIA ASPINALL, GRAZIA UK

 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post