DESIGN KONKURRENCE - 3. PRÆMIE

Det blev Monika Widlak Sørensen som vandt 3. præmien i vores design konkurrence. Læs hvad der fik hende til at designe det oplivende og fine smykke.

1. Hvad inspirerede dig til at skabe dit smykke?
Naturen, som afspejler livets konstante forandringer, og min utrættelige søgen efter dybere mening med vores eksistens.
Vi alle, uden undtagelser, oplever på et eller andet tidspunkt i vores liv, en krise. At gå igennem en hård tid er smertefuldt og virker ubærlig, men det er også en tid, som giver os en enestående mulighed til transformation, et skift, hvor vi kan blive en anden, og måske bedre udgave af os selv. Noget skal behandles, genovervejes, måske nulstilles og bygges på ny, og selv om det kan være svært – inspireres til at genfinde ro og balance i forandringen. Det er en invitation til at se lyset på ny. At efter mørke og nat, står solen op igen og selv gennem de tungeste skyer finder lyset vej, med løfte om håb og en ny tid.
Det vigtigste af alt – intet varer for evigt, alt er i konstant bevægelse og cyklus, som mørket og lyset, de skiftende årstider, og naturens gang.

2. Hvad gør den kreative proces for dig?
At jeg får mulighed for at sætte tanker og følelser sammen i et legemliggjort resultat, som på en gang skaber en forbindelse mellem det der ikke kan ses, beskrives, og forklares, til netop det der kan. Der mærker jeg glæden, roen og balancen i mig selv.
Jeg bliver faktisk let inspireret af mine omgivelser, det kan være et flot syn af noget, en lyd, lugt, et øjeblik, et menneske, et smil, en gestus… Så skal det bearbejdes i min sjæl og mine tanker. Den bedste proces og resultater sker for mig, når jeg kan mærke forbindelsen mellem det jeg ser, føler og tænker.

3. Hvad er dine håb og drømme for 2021?
Jeg fortsætter rejsen… livsrejsen. Jeg vil kalde det ”Introspektion”. At lære sig selv endnu bedre at kende, fortryde intet, huske og værdsætte alle mennesker som har betydet og betyder noget for mig, finde ro og balance i alt det der var, er og vil komme, gøre en forskel, og skabe muligheder for at finde glæden, både i små og større ting. Det kan f.eks. være at handle ind for min nabo, som er syg og bor alene. Det kan også være, at jeg kan igen kan rejse og besøge min mor og resten af min familie i udlandet, uden de større bekymringer om love, regler, restriktioner, påbud mm. Jeg håber også på igen at kunne kramme min veninde og give hånd til hinanden på mit arbejde, dvs. små men betydelige ting, som en gang var en selvfølge, men taget lidt for givet.
Mine håb og drømme for 2021 er at benytte alle de muligheder jeg stadig har til dagligt, for at kunne tilpasse eller ændre mine planer i takt med de forandringer, som sker af sig selv og som jeg ikke kan gøre noget ved. Livet har efterhånden lært mig, at tingene ikke altid går som jeg har planlagt og ønsket mig det. Året 2020 har i den grad sat vores menneskelige ego på en prøve og har bevist, at der er ting i livet, som vi ikke kan kontrollere, påtvinge, og som er helt uden for vores indflydelse. Der er en sætning én har sagt, som jeg finder meget inspirerende: ”(Gud) Giv mig sindsro til at acceptere hvad jeg ikke kan ændre, mod til at ændre det jeg kan, og visdom til at se forskellen”. Denne personlige ”rejse” vil jeg fortsat gøre mig umage med i 2021. Der er stadig så mange ting jeg kan og vil. Danmarks unikke natur er en kæmpe inspirationskilde for mig. Nogle gange opdager jeg steder, der ligger lige om hjørnet. Jeg vil foretage mine vanlige ture i naturen, opleve nye solopgange og solnedgange, og jeg glæder mig virkelig meget til at høre den første solsort fløjte – et magisk øjeblik og forårets bebuder.
Og med tanken om, at mirakler sker når vi mindst venter det, er dette år skabt til at være vellykket.

4. Hvilke Verdensmål er vigtigst for dig?
Alle Verdensmål er lige vigtige, og for at det hele kan lykkes, er de helt uadskillelige. Men hvis jeg skal pege på de Verdensmål, som personligt betyder mest for mig, så er det nr.14 Livet i havet og nr.15 Livet på land. Nr. 14 fordi vand er et grundlag for hele vores eksistens, udgangspunktet for det hele. Vand påvirker alt andet liv og klima. Det er det unikke element, som adskiller vores planet i hele rummet.


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post