DESIGN KONKURRENCE - 1. PRÆMIE

Vinderen af vores design konkurrence blev Mie Bækgaard Christensen.

Læs hendes tanker og inspiration bag hendes design her. De er lige så smukke som det smykke hun har skabt.

 

  1. Hvad inspirerede dig til at skabe dit smykke?

2020 har påvirket os alle, og min fortolkning af forandring og håb skulle findes på vores fælles himmel.  

Bekymring og uforudsigelighed har været et centralt omdrejningspunkt i de sidste mange måneder, uanset hvor man har befundet sig i verden. Det har kunne føltes håbløst og uden lyspunkter, men samtidig har hverdagens små mirakler kunne bryde mørket og få os til at ane lyset for ende af tunnelen.  

Det har været nemt at føle sig alene, til tider måske også ensom, og på de tidspunkter hvor man har haft mest brug for et kram, har det ikke været en mulighed. I disse øjeblikke har jeg fundet trøst i at kigge op, og blive omfavnet af universet og de blinkede stjerner, der har lyst, når mørket er faldet på. 

 

  1. Hvad gør den kreative process for dig?

     Fornemmelsen af tid og sted forsvinder, når jeg er kreativ.  
Processen udfordrer mig og driver min nysgerrighed til nye steder. Jeg holder utrolig meget af at fortolke opgaver, og sætte mit eget præg med egne ideer. Rejsen fra idéskabelse med papir og blyant til et færdigt design, er et fantastisk forløb, som jeg elsker at være en del af.  

For mig går divergent tænkning hånd i hånd med konvergent tænkning i en kreativ proces. Disse tankegange hjælper mig altid med et godt udgangspunkt. Jeg holder af at være i smykkernes kreative verden, for her har jeg fundet det, der driver mig.

 

  1. Hvad håber du at folk vil føle og tænke når de bærer dit smykke?

Jeg håber, at man med mit smykke får følelsen af at bære rundt på sin egen lille stjernehimmel, og være ét med noget større – nemlig vores univers.  

Det skal minde os om, at selv når alting føles forandret, så er der altid håb at finde i det genkendelige, f.eks. at vores stjerner lyser nat efter nat, lige så vel som vi står op dag efter dag.  

Jeg håber at smykket kan være dit eget lyspunkt, og at de funklende stjerner minder dig om, hvad der vigtigt for dig, i dit liv.  

 

  1. Hvad er dine håb og drømme for 2021?

Jeg tror, at 2020 har været året, som har skabt et fælles håb for mange af os.  

Vi ønsker at få vores genkendelige hverdag tilbage med samvær, kram og smil uden mundbind. Alle de ting, som før var en selvfølge, er nu blevet en længsel og formentlig noget vi i fremtiden, kommer til at sætte langt større pris på – det vil jeg i hvert fald. 

Samtidig drømmer jeg om at kunne opleve en masse og udvikle mig, og især inden for min igangværende uddannelse: smykker, teknologi og business er ønsket om at tilegne mig mere viden blevet endnu større. Jeg glæder mig til at se, hvor min voksende nysgerrighed tager mig hen, og med et år som nærmest har stået i standby, har jeg nu kun endnu mere mod på at følge mine drømme, og tage de udfordringer, som kommer med dem.  

 

  1. Hvilke verdensmål er vigtigst for dig?

Det er svært at skulle skelne mellem vigtigheden af FN's 17 verdensmål, især fordi at deres helhed udgør essentielle parametre, for at verden bliver et bedre sted.  

Dog kan jeg ikke lade være med at udpege mål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner, som jeg for nyligt er blevet gjort endnu mere opmærksom på, i forbindelse med TV2 serien ”I pigernes skjulte verden.” 

Her ser man netop, hvordan samfund – som er meget anderledes end vores – er præget af manglende retssikkerhed.  

Blandt andet bliver helt unge kvinder, ofte under 18, udsat for seksuel vold. De har ingen mulighed for at få retfærdighed, da det er muligt for gerningsmanden at slippe af sted med det, bl.a. pga. korruption.  

Som ung kvinde i Danmark, har jeg et trygt samfund og retssystem som bakker mig op, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det må være ikke at have den sikkerhed. Derfor ser jeg en stor vigtighed i, at dette er et verdensmål, som ikke må glemmes, samt en kamp der forsat skal kæmpes, for at reducere vold, kriminalitet og korruption.  

Som FN selv beskriver målet i deres forord: ”Uden fred kan der ikke være nogen bæredygtig udvikling, og uden bæredygtig udvikling kan vi ikke opnå fred”. 

Og denne fred skal findes gennem retfærdighed, som mål 16 kæmper for."


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post