BESE SAKA - SYMBOLIK OG BETYDNING

Vores Bese Saka smykke er populært, der repræsenterer det 2. Verdensmål: Ingen sult. 

Gennem bæredygtigt landbrug ved hjælp af retfærdige systemer sigter dette mål til at sætte en stopper for global sult. Du kan lære alt om netop dette mål lige her. Vi ønskede at vælge et symbol, der ikke var baseret i Danmark, så vi kunne introducere vores samfund til symboler og historie fra hele verden. Bese Saka, et symbol på cola nødden, har flere betydninger i den vestafrikanske kultur. Det repræsenterer velstand, handel og handel, samtidig med at det symboliserer masser og samvær.

 

Image result for bese saka africaImage result for bese saka africa

Symbolet tilhørte Asante (eller Ashanti) folkene, der ville trykke dem på klud samt keramik og metalarbejde. Asante-folket modsatte sig det britiske koloniale styre, da det ankom til Vestafrika. Det kan være af denne grund, at meget kulturel tradition og symbolik overlever til i dag. Ordet 'adinkra' betyder 'farvel' eller 'farvel' på det twi-sprog, der er talt af Asante-folket.

det er vigtigt at vide om historien til de symboler, vi finder i hverdagen, for at deltage i en sammenkobling med den omgivende verden.

Vores Bese Saka-armbånd kan købes HER.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer bliver gennemgået før de offentliggøres